Mietin hiljaa mielessäin- Mitä siitä kertoisin, Kysyjille vastaisin?

En haluaisi kertoa yhdellekään urheilijalle tai seuratoimijalle, etten tiedä..ettei minulla ole vastauksia tai että kellään ei ole vastauksia. En toisaalta haluaisi olla myöskään oikeassa siitä, että ehkä ei tule urheilukesää 2020. Ei oo, ei tuu kuten Lea Laven laulaa. Harttarit ja kypärät nurkkaan ja kamat naftaliiniin- sekö on vaihtoehto?

Olen lukenut kymmenen ja taas kymmenen ennustetta siitä, miten seuraava aalto tulee kuukauden XXX kohdalla ja Räsäsmäisesti kaikki perutaan ja kaikkien pitää suhtautua tyyneydellä ja rauhallisuudella siihen että kukaan ei matkusta, pelaa, käy koulua tai tee yleensäkään mitään enää- yhdessä. Kuitenkin jokainen jakaa eri somealustoillaan kuvia #yhdessä.

 

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä etä-lähipäivällä viime viikolla sivusimme myös tätä asiaa. Jokainen meistä osallistujista on joutunut uuden eteen. Osalle etäharjoitusten järjestäminen on ollut suuri oivallus, toiset ovat rakentaneet kaiken muun keskellä someaan ja eräät perehtyneet viestintästrategioihin- kriisiviestintä kärkenään. Mitä minä sitten olen tehnyt? Tavallaan tuntuu, etten mitään. Kerroin webinaarissamme, että kriisiviestintä on omalla kohdallani kokenut jonkinlaisen inflaation ja voin kertoa täysin avoimesti nyt miksi.

 

Puheenjohtajuuteni ei alkanut ehkä kovin ruusuisesti- enkä sitä odottanutkaan. Tein/teimme kriisiviestintää aika tarkkaan varmaan ensimmäiset 8kk.  Ensin ilmoitettiin, ettei eräs pelaajavahvistus tule, ja sitten ilmoitettiin että emme lähde pelaamaan erästä turnausta. Se kuitenkin vedettiin vielä kertaalleen takaisin, että pelataanpa kuitenkin mutta pienenä knoppina sitten jälkeenpäin että pelattiinkin vain nämä ottelut, kun oltiin sovittu näin ja tällä mennään. Asioita ei varsinaisesti helpottanut taustalla kokoajan taustalla elänyt doping-uutisointi ja kaikki siihen liittyvä huhumylly, syyttely, kyseenalaistaminen ja lopulta tämän kaiken vieminen loppuun ja uutisointi siitä. Kerroinko jo, että samalla käytiin myös rehellisiä keskusteluja esim. junioripelaajien ja heidän vanhempien kanssaan siitä, että kuinka tuollainen (dopingtapaus) on ylipäätään mahdollista ja lasten vielä kysyessä suoraan että miksi joku on tehnyt niin ja miksei voi vain tulla takaisin? Ei ehkä niitä helpoimpia hetkiä tässä kriisiviestinnän suossa. Samaan aikaan kritiikkiä sataa joka suunnasta siitä, miten olisi kannattanut ehdottomasti tehdä vain näin, ja ottaa vain tuolta sellaista apua ja käyttää tuota väylää sen asian kanssa. Jokainen apuaan tarjonnut on varmasti ollut asiassa tosissaan. Lopulta kuitenkin; moniko todella kääri hihansa näiden tapahtumien aikana? Harvempi, mutta sen jokainen seuraihminen tietää. Ideoita tulee miljoona, tekijöitä tosipaikan tullen, ehkä yksi.

Useat uutisoinnit myös kertovat siitä, miten epävarmuus luo uutta ja pakottaa ajattelemaan eri tavalla ja siitä kehittyy jotain loistavaa. Epävarmuuden johtaminen on suoraan sanottua he*vetin raskasta. Se ei myöskään ole helppoa eikä todellakaan johda joka tilanteessa siihen, että paineen alla keksimme vain timanttisia ideoita. Haluan ehkä lyhyesti antaa jokaiselle seuratoimijalle/seurajohtajalle pienen vapautuksen siitä, että ei ole pakko juuri nyt keksiä sitä pyörää uudelleen. Ota ne muiden hyvät ideat käyttöön juuri nyt omaan toimintaasi. Ne eivät ole hyviä ideoita turhaan, vaan syystä. Hakekaa itse aktiivisesti tietoa mikä toimii muissa lajeissa ja miettikää toimisiko se teillä. Älkää tuudittautuko siihen, että ”joku” tuo teille valmiin linkkilistan että katsokaa tuosta.

Oma antini on ehkä vain ja ainoastaan siinä tällä hetkellä, että pystyn tähänkin myrskyyn suhtautumaan tyyneydellä ja peruskalliona. On jo nähnyt tavallaan kaiken eikä odota, että tämäkään myrsky repisi juuria irti totaalisesti. Lopulta se mikä oikeasti merkitsee on se, että jokaisen lumisateen ja räntäpäivän jälkeen on kuitenkin uusi päivä- urheilulla tai ilman- ja minä olen täällä- siitä huolimatta tai juuri sen takia.

022820c3d95ce1d2878063a102a96682

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s